Hoewel we nu – door de hoge energie- en gasprijzen – op allerlei manieren ons huis proberen te verwarmen, gaat er niets boven vloerverwarming. Maar waarom eigenlijk? In dit artikel zetten we 4 grote voordelen van vloerverwarming voor je op een rijtje!

Voordelen van vloerverwarming

In vele nieuwbouwhuizen zul je geen verwarmingspaneel meer zien in huis, vloerverwarming is de toekomst! En wist je dat je vloerverwarming eventueel ook zelf aan kunt leggen als je een beetje handig bent? Je kunt de benodigdheden voor vloerverwarming online bestellen bij Thermo-vloer.nl. Benieuwd geworden naar enkele voordelen van vloerverwarming (die je wellicht nog niet eens wist);

Voordeel 1: Helemaal klaar voor de toekomst

Natuurlijk verandert er vrij veel op het gebied van het verwarmen. Het doel is uiteindelijk dat Nederland massaal van het gas gaat. Wees niet bang wanneer je vloerverwarming aan wilt schaffen. Ben jij namelijk van plan om de komende jaren een warmtepomp te laten installeren? Daar past vloerverwarming juist perfect bij! Het is zelfs zo dat een warmtepomp een hoger rendement heeft, wanneer hij wordt ingezet met vloerverwarming in plaats van met een klassiek verwarmingssysteem. Dat komt doordat de temperatuur van de vloerverwarming rond 35 graden ligt. Wat relatief laag is. Let alleen op bij de aanschaf van je warmtepomp, want ze zijn niet allemaal geschikt om te werken in combinatie met vloerverwarming.

Voordeel 2: Super zuinig

Wanneer je de vloerverwarming inzet in combinatie met een warmtepomp, ben je natuurlijk super zuinig bezig. Ook als je hem gebruikt in combinatie met je cv-ketel of wanneer je kiest voor een elektrische variant vloerverwarming kun je flink besparen op je verwarmingskosten. Gemiddeld levert vloerverwarming een besparing op van 15% op je verwarmingskosten. Dat is best flink!

onbekende voordelen van vloerverwarming

Voordeel 3: Meer ruimte in huis

Doordat je geen radiatoren door je hele huis hebt hangen, bespaar je ook op ruimte. Je hebt meer ruimte voor meubels, maar ook meer ruimte voor… helemaal niets! Je interieur zal ruimer ogen en is daarnaast ook nog eens gemakkelijker te stofzuigen en te dweilen.

Voordeel 4: Enorm veilig voor kinderen

Hoewel het voor jou misschien heerlijk is om even je voetjes op te warmen aan die radiatoren, kan het gewoon gevaarlijk zijn voor kleine kinderhandjes. Je wilt natuurlijk niet dat je kinderen zich verbranden. Gelukkig is dit gevaar volledig verdwenen wanneer je vloerverwarming neemt.

Hebben jullie al vloerverwarming in huis en ben je bijvoorbeeld benieuwd of dat samen kan met een gietvloer? Lees hier dan over gietvloeren in combinatie met vloerverwarming.

Lees ook eens;