Heb jij huisdieren die je alles zou willen geven, maar vind jij het ook belangrijk dat je huis er mooi en schoon uitziet? Dan kun je je voorstellen dat deze twee lastig te combineren zijn. Toch is dit goed te doen. Wil jij een diervriendelijk interieur die er ook nog eens uitziet om door een ringetje te halen? Lees dan deze tips! 

Huisdiervriendelijk interieur 

Even terugkomend op een huisdiervriendelijk interieur. Jij neemt huisdieren in huis dus dat betekent dat je hen niet vanalles kan verbieden. Je kunt niet verwachten van huisdieren dat ze de hele dag op de vloer blijven zitten of liggen. Toch snap ik het helemaal als je jouw huis niet wilt laten beheren door de dieren. Tijd om dus slimme keuzes te maken in je huis die zowel bij een mooi interieur passen, als bij een fijne oplossing voor je huisdieren. 

Tip 1: Schoonmaken 

Laten we beginnen bij de basis: jij wilt een schoon interieur. Niets zo vies als overal haren in huis. Zelf heb ik 2 britse korthaar katten gehad die enorm veel haar verloren. Ging je op de bank zitten, dan zaten direct al je kleren onder. We stofzuigden elke dag. Het is dan wel belangrijk dat je kiest voor de beste stofzuiger voor huisdierharen. Er zijn namelijk stofzuigers die hier speciaal voor zijn ontworpen. Een andere goede schoonmaaktip: Doe een panty in de wasdroger. Deze panty trekt dan alle katten- of hondenharen aan die eerst in je kleding zaten. O, en speelgoed van de dieren moet natuurlijk niet overal rondslingeren. Schaf een bakje of mandje aan waarin je dit verzamelt. 

Tip 2: Keuze van je meubels 

Kijk bij het aanschaffen van nieuw meubilair vooral naar het materiaal. Geweven stoffen is bijvoorbeeld geen goed idee met katten aangezien ze deze snel als krabpaal gaan gebruiken. Voor de eetkamer zijn houten stoelen enorm geschikt en tegenwoordig heb je ze ook nog eens in vele vormen en maten!

Tip 3: Let op met planten 

Wellicht heb je er ooit al eens van gehoord, maar er zijn best wel wat planten die giftig kunnen zijn voor jouw huisdier. Geen goed plan dus om die in huis te halen. Doe daarom goed van te voren onderzoek welke planten kwaad kunnen voor jouw dier. Kijk ook goed hoe jouw dieren er op reageren. Onze katten maakten er een sport van om vazen met bloemen om te trekken. Ik haalde dus maar even geen bloemen meer in huis. 

Tip 4: Creëer een plekje voor je dier

Maak vanaf het begin een duidelijk plekje voor je dier. Leg bijvoorbeeld een kleed op de bank. Op dit kleedje mag hij/zij liggen. Wanneer je dit vanaf het begin doet, zal je dier zich (hopelijk) hieraan houden. Je kunt natuurlijk ook een hele hoek of kamer in huis omtoveren tot huisdierdomein. 

Klaar voor een diervriendelijk interieur!
Nu ben ik wel benieuwd: welk huisdier heb jij?