Kan jouw slaapkamer wel een opfrisbeurt, een nieuw sausje of gewoon wat meer gezelligheid gebruiken? Dat hoeft echt geen hele onderneming te zijn. Met de volgende tips pak je dit op een budgetvriendelijke manier aan! 

Veel mensen zijn wat styling betreft vooral gefocust op het gezellig maken van de woonkamer. Logisch, want daar breng je overdag de meeste tijd door. In de slaapkamer daarentegen ben je voornamelijk om te slapen en is het vrijwel altijd donker. En toch… is het heel belangrijk om ook daar aandacht te schenken aan de styling. Het is immers het eerste wat je ziet als je wakker wordt en het laatste wat je ziet als je de dag afsluit. Wel zo fijn om de dag te starten en eindigen in een stijlvolle ruimte waar je je fijn voelt, toch?! 

Hoe je je slaapkamer op een stijlvolle én budgetvriendelijke manier opknapt? Wij geven tips! 

1. Nieuwe laminaatvloer 

Dit lijkt een enorme ingreep, maar eigenlijk valt het best mee. Een nieuwe laminaatvloer doet ontzettend veel voor een ruimte. Het kan een ruimte een stuk frisser en chiquer laten ogen, terwijl het eigenlijk maar een kleine moeite is. Goed, je moet wel de kamer even leeghalen en er een paar uurtjes voor uittrekken, maar het is goed te doen! Daarnaast hoeft laminaat ook helemaal niet duur te zijn om een mooi resultaat neer te zette.. eeh leggen. Zo zijn wij positief verrast door de prijs-kwaliteitverhouding van het laminaat van Kwantum

2. Muren schilderen

En als je dan toch de kamer leeg hebt gehaald voor de nieuwe vloer, dan kun je ook net zo goed de muren een nieuw likje verf geven. Maak het weer lekker fris wit, of ga voor kleur! Onze favoriete trends van dit moment? Donkerblauw, terracotta of een lichte aardetint. Ook altijd leuk: een geverfde lambrisering! 

Oja, mocht je tip 1 en 2 uitvoeren raden we je – met het oog op morsgevaar – aan éérst te schilderen en daarna de vloer te vervangen, met het oog op morsgevaar. 

muur verven slaapkamer

3. Nieuw dekbedovertrek 

Ook zoiets simpels als een dekbedovertrek doet ontzettend veel met een ruimte. Ga voor een warme kleur, een leuk printje of gewoon wit. Vooral van die laatste worden wij erg blij, omdat je een instant hotelgevoel krijgt als je tussen de witte lakens kruipt. Maak het in dat geval wel nog even af met wat leuke, gekleurde sierkussens! 

nieuw dekbedovertrek

4. Prints aan de muur 

Mooie, ingelijste prints aan de muur kunnen eigenlijk ook niet ontbreken in je vernieuwde slaapkamer. Een relatief goedkope aanpassing die ontzettend veel doet voor de sfeer. Het grootste voordeel? Je kunt ze eenvoudig wisselen tussendoor. Zo kun je jouw slaapkamer bijvoorbeeld mee laten veranderen met het seizoen en je nieuwe dekbedovertrek!

posters slaapkamer