Op zoek naar een nieuwe vloer? Dan is dat een goed moment om een vloer te kiezen die er écht uitspringt. Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer zijn er een aantal keuzes die je moet maken, zoals het materiaal van de vloerplanken. Maar hoe zorg je er nu voor dat je straks de allermooiste vloer in je woning hebt liggen? In dit artikel lees je 4 onmisbare elementen voor een mooie vloer.

Kies een structuur die opvalt

In veel woningen liggen vloeren die allemaal heel erg op elkaar lijken. Lichtbruine of lichtgrijze planken zonder een duidelijke structuur. Prima natuurlijk, maar echt bijzonder is dat uiteraard niet. Wil je een vloer die er echt op een positieve manier uitspringt, kies dan voor planken met een mooie opvallende structuur. Wat dacht je bijvoorbeeld van visgraat laminaat of PVC? Het karakteristieke visgraatpatroon zorgt voor een luxe en elegante uitstraling in je woonkamer. Daar zal de visite van opkijken! 

Haal de natuur in huis

Veel vloeren van tegenwoordig zijn nogal steriel, waardoor ze niet zorgen voor veel gezelligheid of knusheid in huis. Wil je dit wel, kies dan voor een vloer met een houtlook. Dit kan natuurlijk door te kiezen voor een echt massief houten vloer, maar dit type vloer is vaak nogal duur en ook niet heel erg praktisch. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook laminaat- en PVC-vloeren met een zeer natuurlijke uitstraling. Deze zijn vrijwel niet van echt hout te onderscheiden door de voelbare houtnerven en de noesten in de planken. Hiermee lijkt het net of je in een blokhut woont midden in de bossen.

Werk je vloer af met bijpassende plinten

Je vloer kan nog zo mooi zijn, als je deze niet mooi afwerkt met bijpassende plinten lijkt hij alsnog nergens naar. Met plinten creëer je niet alleen een stijlvolle afwerking, ze zorgen er ook voor dat er geen stof of vuil onder de vloer terechtkomt. Welke plinten je moet kiezen hangt af van je wensen. Plakplinten voldoen vaak prima en zijn de goedkoopste optie. Maar wil je een strakkere afwerking, dan zijn hoge muurplinten een betere keuze. Ga je voor een luxe en moderne uitstraling? Dan zijn MDF-plinten een aanrader.

mooie vloer

Vergeet de ondervloer niet

Een ondervloer zie je normaal gesproken niet, maar om ervoor te zorgen dat je vloer mooi blijft is hij wel broodnodig. Een ondervloer beschermt namelijk je vloer tegen beschadigingen. Zo voorkomt hij dat er vocht in je vloer kan trekken, wat desastreus zou zijn voor de uitstraling ervan. Let er goed op welke ondervloer er nodig is, dit verschilt namelijk per type vloer.