Als de woonkamer een beetje saai aanvoelt en een update nodig heeft, Denk je misschien dat de enige manier om hem een nieuwe look te geven een complete revisie is. Het vervangen van je oude meubels en het kopen van nieuwe accenten kan echter duur zijn. Je hoeft echter niet de bank te breken om de woonkamer een frisse uitstraling te geven.

Met wat strategisch winkelen en een beetje doe-het-zelfkennis kun je oude spullen hergebruiken en de kosten laag houden, je kan je bank bijvoorbeeld een compleet nieuwe look geven door een nieuwe bankhoes te kopen. Lees verder voor drie betaalbare manieren om je woonkamer een nieuwe look te geven zonder de bank te breken.

Voeg een persoonlijk tintje toe

Een van de gemakkelijkste manieren om een ruimte bij te werken is een persoonlijk tintje te geven. Je kan dit op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door je kunst toe te voegen. Zo kan je makkelijk laten zien wat je mooi vindt en wat bij je past. Daarnaast kan je ook zelf gemaakte foto’s toevoegen, zo heb je altijd een verhaal waar je een gesprek over kan voeren en een leuke herinnering in huis.

Kleur toevoegen

Als je kamer iets te neutraal is, kun je makkelijk kleur toevoegen: Je kan namelijk makkelijk de bank een nieuwe look geven door een bankhoes van bankhoezen.nl te gebruiken. Verder kan je ook een accentmuur toevoegen, deze kan je verven. Maar je kan ook behang gebruiken, zo voeg je naast kleur ook textuur toe aan je muur. Tenslotte kan je dit ook doen door middel van decoratie in de vorm van kussens en dekens bijvoorbeeld. 

woonkamer een nieuwe look

Gebruik tapijten

Als je vloer te saai is, kan een vloerkleed een snelle en eenvoudige manier zijn om hem op te fleuren. Vloerkleden zijn een geweldige manier om textuur en kleur aan een kamer toe te voegen. Je kan vloerkleden vinden in zowat elke stijl, kleur en vorm; ze zijn ook een geweldige manier om te combineren met andere meubels en accessoires. Je kan ook proberen een vloerkleed naast de bank te leggen om een extra comfortabele en gezellige zithoek te creëren. Zorg er wel voor dat je een tapijt koopt dat de juiste afmetingen heeft voor de kamer, want een te groot tapijt past niet in het interieur. Dit is een leuke manier om de look van je woonkamer te veranderen.