Vorig jaar zijn wij verhuisd naar een ander huis. We hebben alle meubels van het vorige huis meegenomen naar het nieuwe huis. De tijd zou leren welke meubels vervangen zouden moeten worden omdat ze niet goed passen bij.in het nieuwe huis. Toen we de meubels op hun plek zetten, zagen we al direct dat de eettafel wel vervangen kon worden. We hadden de ruimte in het nieuwe huis, dus mocht er ook een grote eettafel staan die gezien mocht worden. Maar zo’n nieuwe eettafel koop je niet dagelijks. Je moet een goede afweging maken tussen alle soorten, maten en kleuren. Ik neem jullie mee in mijn zoektocht naar een nieuwe eettafel. Spoiler alert: we hebben de perfecte gevonden!

Een nieuwe eettafel

Zoals gezegd was de vorige eettafel een beetje te klein voor de ruimte. Het was een ronde eettafel met een diameter van 120 centimeter waaraan vier stoelen stonden. Een vijfde stoel was mogelijk, maar dan zat je eigenlijk al te krap. We wisten dus al snel dat de nieuwe eettafel de mogelijkheid moest bieden om er met zes personen aan te zitten. Wat we verder precies wilden, dat wisten we nog niet.

Verschillende vormen

Voordat je de zoektocht begint naar een nieuwe eettafel, is het handig om één en ander al helder voor jezelf te hebben. Dat maakt je zoektocht een stuk gerichter. We hadden inmiddels al ervaring met een rechthoekige tafel en ook met een ronde. Tegenwoordig zie je echter ook ovale tafels. Dat is natuurlijk een beetje de middenweg. Aangezien ons huis best modern en strak is, vond ik het juist wel mooi om al die rechte vormen te doorbreken en er een ronding in aan te brengen. Een ronde tafel voor 6 personen vond ik alleen geen optie, want dan zou de diameter zo groot moeten worden dat je er amper een gezelschapsspel aan kunt doen. Het zou dus waarschijnlijk een ovale vorm worden. De kleur hadden we inmiddels ook al gekozen. Het zou – na 2 zwarte tafels te hebben gehad – wederom een zwarte tafel worden.

Eleonora Denzel

En toen kreeg ik een tijdje geleden het Dutch Interior Magazine binnen. Ik sloeg hem open en zag dat ook de kast die ik onlangs heb toegevoegd aan ons interieur er in stond (de Eleonora Eddy). Toen viel mijn oog direct op de prachtige tafel die erbij was afgebeeld. Het was de Eleonora Denzel. Het onderstel van de tafel had dezelfde vorm als het frame van de kast. Ook het blad was hetzelfde als de planken in de boekenkast. Het was geen ovaalvormige tafel, maar pilvormig. Ideaal, want ik vind stoelen altijd ietwat rommelig staan aan een ovaalvormige tafel omdat ze nooit recht aansluiten aan een ovaalvormige tafel. Daarnaast zie je deze vorm tafel niet zo vaak voorbij komen. En ik wilde natuurlijk wel een echte unieke eyecatcher.

zoektocht naar een nieuwe eettafel

In het echt bewonderen

Nou kan een tafel er nog zo mooi uitzien in een magazine, je wilt natuurlijk de tafel ook even met eigen ogen zien en voelen. Daarnaast is de tafel in 3 afmetingen verkrijgbaar en wist ik nog niet precies welke afmeting ik graag zou willen. Het grote voordeel is dat Eleonora op veel plekken verkrijgbaar is. Ik oriënteerde me dus eerst op de winkels in de buurt. Vlakbij was er een showroom waar de tafel te zien was. Ik zou alleen eerst een paar dagen naar het vakantieverblijf van mijn ouders gaan. Toen we er heen reden, bedacht ik me ineens dat Barneveld vlakbij het bungalowpark lag. Ik ben al tweemaal eerder in de Experience Center van Dutch Interior geweest en dat is sowieso een aanrader om eens naartoe te gaan. Mijn favoriete merken onder één dak (Eleonora, By-Boo, Mattz en Sevn). Kon ik gelijk de tafel in het echt bewonderen.

Op slag verliefd

Ik was natuurlijk al direct gevallen voor de Eleonora Denzel toen ik hem tegenkwam in het magazine, maar in het echt was hij nog mooier! Het is een tafel met karakter door de robuustheid van het blad en het stoere van het stalen onderstel. De beslissing was gemaakt! Aangezien we er 6 stoelen aan wilden schuiven, bleef de keuze tussen de tafel met een lengte van 240 centimeter over of een lengte van 300 centimeter. Die laatste is natuurlijk wel gigantisch, maar in de showroom stond hij echt prachtig. Eenmaal thuis hebben we meteen een meetlat neergelegd op de plek waar hij zou komen te staan. En wat bleek… die tafel van 3 meter zou perfect passen. Zie hieronder het resultaat:

nieuwe eettafel
eleonora denzel
nieuwe eettafel

Nieuwe stoelen

Tja, als je dan een nieuwe tafel hebt, dan ook maar meteen nieuwe eetkamerstoelen. Ik had er natuurlijk maar 4 bij de vorige eettafel, dus het was ook een bepaalde noodzaak. Ik koos voor de By-Boo Beau in de kleur zwart. Het is een mooie velvet stoel met een lichte kuipvorm. De stalen poten passen perfect bij het onderstel van de tafel. Daarnaast viel ik ook voor het feit dat de kuip draaibaar is. Ideaal met kinderen, want zo hoeven ze niet telkens te schuiven met de stoelen als ze van tafel willen.

nieuwe eetkamerstoelen