Ben je op zoek naar handige hulpmiddelen in huis voor ouderen? Om te zorgen dat ouderen langer zelfredzaam blijven, is het belangrijk dat ze over verschillende hulpmiddelen in huis voorzien. Zo kunnen ze zich zelfstandig voortbewegen zonder hierbij hulp nodig te hebben van anderen. Denk bijvoorbeeld aan hulpmiddelen zoals relaxstoelen, waardoor de oudere eenvoudig kan gaan zitten en weer opstaan. In dit artikel zetten wij een aantal hulpmiddelen voor in huis voor je op een rij. Lees snel verder voor meer informatie.

De relaxstoel

Met een relaxstoel van meubelzorg.nl kunnen ouderen zelf gaan zitten en opstaan. Dit worden vaak ook sta-op fauteuils genoemd. Het hebben van een relaxfauteuil is erg handig wanneer de oudere net een operatie heeft ondergaan aan de knie of heup, een beperking heeft of een ongeluk heeft gehad. Ook kan een relaxstoel zitproblemen die voortkomen uit scoliose verminderen. Met een relaxstoel kan de oudere zowel verantwoord zitten als lekker tot rust komen. Bij het gaan zitten en opstaan biedt de stoel een helpende hand, zodat de spieren en gewrichten van de oudere zo minimaal mogelijk worden belast.

De toiletverhoger

Ook een toiletverhoger is een zeer aangenaam hulpmiddel voor in huis. Als de oudere over en smalle ruimte in de wc beschikt, kan deze middels een toiletverhoger op een veilige en rustige manier gaan zitten op het toilet en na de behoefte weer opstaan. Een toiletverhoger verhoogt de zelfredzaamheid en geeft zelfvertrouwen. De oudere kan zo langer zelfstandig en zonder hulp van anderen naar het toilet gaan, wat ook voor hun privacy erg prettig is.

Domotica in huis

Domotica in huis toepassen betekent ook wel het plaatsen van elektronica in huis om het leven in huis eenvoudiger te maken, waardoor ouderen langer zelfredzaam zijn. Hierbij gaat het om hulpmiddelen met computertechnologie en sensoren, die vaak worden gecombineerd met communicatie met hulpverleners buitenshuis.

Traplift

Ook de traplift is een handig hulpmiddel voor in huis. De gebruiker blijft hierdoor langer zelfredzaam en hoeft niet snel naar een andere woning te verhuizen. Ook is het niet nodig om de badkamer en slaapkamer op de benedenverdieping te plaatsen. Door een traplift te gebruiken, heeft de oudere minder snel kans om te vallen. Ook zullen naasten zich minder snel zorgen hoeven te maken omtrent het vallen van de trap van hun dierbare.

hulpmiddelen in huisWist jij al van deze hulpmiddelen af?