Hoewel we de verwarming nog volop laten draaien en we het liefst met een warme chocolademelk met slagroom onder een kleedje op de bank ploffen, is het toch al verstandig na te denken over de komende zomer. Heb jij nog mooie plannen voor de tuin? Mocht je er nog geen hebben, dan is een veranda, tuinkamer of overkapping echt toegevoegde waarde in je tuin. Wij zetten voor jou de voordelen van een veranda, tuinkamer of overkapping op een rijtje!

Voordelen van een veranda, tuinkamer of overkapping

Inmiddels kiezen steeds meer mensen voor een veranda, tuinkamer of overkapping in de tuin. Niet zo vreemd. Het biedt enorm veel voordelen. Daarnaast is het ook nog eens waardeverhogend voor je woning wanneer je hem ooit te koop gaat zetten. Al met al een slimme keuze dus. Voor we de vele voordelen met je gaan delen, eerst nog een handig overzicht van de begrippen veranda, tuinkamer en overkapping. Want hoewel ze vaak door elkaar genoemd worden, is er toch wel degelijk een verschil;

  • Een veranda is eigenlijk een overkapping die die vast zit aan minimaal één zijde van je woning
  • Een overkapping daarentegen kan zich ook los van de woning bevinden. Bijvoorbeeld achterin je tuin.
  • Een tuinkamer is een overkapping die voorzien is van glazen wanden of deuren waardoor deze afgesloten kan worden.

Hoewel ze dus daadwerkelijk van elkaar verschillen, bieden ze toch een aantal zelfde voordelen. Hieronder even voor je toegelicht;

Langer in je tuin genieten

De zomers zijn in Nederland vrij onvoorspelbaar. Zit je heerlijk te barbecueën, komt daar ineens een donkere wolk aanzetten. Ook koelt het in Nederland ‘s nachts best veel af. Door te kiezen voor een veranda, overkapping of tuinkamer kun je langer buiten blijven zitten en hoef je je ook geen zorgen te maken om een spatje regen.

Verlenging van je interieur

Tuinmeubelen worden steeds comfortabeler en lijken ook steeds meer op de meubels die we in ons huis hebben staan. Hierdoor gaan we ook sneller in de tuin genieten. Met een veranda, overkapping of tuinkamer blijven jouw tuinmeubels droog. Je hoeft dus niet te gaan slepen met de tuinkussens of de leuke accessoires die je buiten gaat zetten. Je kunt er echt een verlengstuk van je interieur van maken.

voordelen van een veranda

Enorm veel mogelijkheden

Veranda’s, overkappingen en tuinkamers kunnen steeds luxer worden geleverd. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor mooie inbouwverlichting, kun je screens in het dak laten bevestigen waardoor je ook de zon buiten kunt laten en kun je hem extra opwarmen met een heater. Je kunt natuurlijk ook kiezen uit verschillende materialen voor je veranda, overkapping of tuinkamer. Zo past het uiterlijk perfect bij het uiterlijk van je woning.

Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen van een veranda, overkapping of tuinkamer. Deze drie zijn wat mij betreft al genoeg om je te overtuigen om er een te nemen in je tuin!